Omschrijving van de lessen


Restorative Yoga: Therapie voor de rug*

Een Yoga les met herstellende houdingen voor de rug. We werken aan de gehele wervelkolom omdat de verschillende delen elkaar beïnvloeden. We doen verschillende houdingen om gevoel van spanning/stijfheid "te lijf te gaan", om van daaruit opnieuw kracht op te bouwen. De wervels uitlijnen om alle delen van de wervelkolom pijnvrij te kunnen bewegen. Met aandacht - en ademhalingsoefeningen geeft deze Restorative Yoga je energie weer terug.

 


Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij je geconcentreerd werkt aan een goede houding, core stabiliteit en coördinatie. De ademhaling sturen om gecontroleerd te bewegen. Met een Yoga mind en een easy flow ontstaat een unieke combinatie. Het is een effectieve training die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. 

 

Laat je verassen door deze bewegingsmethode waarin we de oefeningen door verschillende materialen, zoals soft balls en foamrollers ondersteunen.

 

 Yin Yoga

Yin Yoga is gericht op het soepel maken van bindweefsel rondom de wervelkolom, bekken,  heup en schouder gordel (gewrichten). Meer flexibiliteit creëren door intense stretches.  Bindweefsel/Fascia in en om de spieren, gewrichten, banden en pezen verzachten.Yin houdingen waarin we 3 tot 5 minuten verblijven. Mindfulness een onderdeel van Yin Yoga. 

De tijd die we onszelf geven in de houding, de zwaartekracht toestaan, aandacht in het moment bij de mentale en fysieke sensaties om diepe ontspanning te kunnen ervaren.

Het rustige karakter van de les is wat de deelnemers aanspreekt.

 

Yin Yoga is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde en andere oosterse invloeden. Ik verwerk in mijn lessen oa;

 

- Meridianenleeer   -  Tapping - Mindfulness  -  Acupressuur  -  Drukpuntmassage  - 

- Soundhealing  - Qigong  -  Fascial release  - Meridian nidra  -  Pranayama                                  

 

Klank is trilling en resoneert in ons lichaamsvocht en werkt door tot op celniveau. Klank verplaatst zich vier keer sneller door water dan door lucht. Adem, aandacht en een fijne intentie stimuleren samen met de klanken jouw zelf helende vermogen. Je lichaam verwerkt en herstelt zich tijdens de les en gedurende de nacht, waardoor je vitaliteit overdag weer toeneemt.

 

Maak kennis met deze unieke Yin Yoga beleving en reserveer jouw les.

 

Yin Yang Yoga*


Het Yin deel staat hier boven beschreven. 

 

 

In het Yang deel van de les bewegen we dynamisch en versterken we de spieren rondom de wervelkolom, maar ook het bekken, heup - en schoudergordel, armen en benen. Het versterken van de spieren, balans zoeken en grenzen respecteren. Ons lichaam in balans brengen door de kwaliteiten van Yin en Yang in één les te combineren en te ervaren. Geschikt voor mannen en vrouwen*

 

Maak kennis met deze unieke Yin Yang Yoga beleving en reserveer jouw les.

 


Vinyasa Flow Yoga

Een dynamische Yogastijl om je botten, gewrichten en wervelkolom sterk en soepel te maken/houden. De spieren te versterken en de dieper gelegen weefsels te verwarmen. Ieder lichaam is uniek en anders qua bouw, de anatomische verschillen. Ook in deze les beweegt iedereen binnen zijn/haar mogelijkheden en tempo. Ik zal opties aanbieden om de houdingen meer of minder intens te maken.

 

Stress, vermoeidheid, stijfheid en pijn gaan ten kosten van je energie niveau. Een sterker en flexibeler lichaam met meer energie en een goede lichaamshouding zorgt ervoor dat je veel minder pijn zal ervaren. Fysiek en mentaal ga je meer vitaliteit ervaren, waardoor je dan ook weer beter slaapt. Geschikt voor mannen en vrouwen.

 

 

 

 

 


Yin Yang betekenis

 

Het Yin Yang teken is een bekend Chinees symbool in het westen. De zwarte helft is Yin en de witte helft is Yang, met een zwarte stip in het witte deel en een witte stip in het zwarte deel. De middenlijn is een golfbeweging. De kenmerken geven de voortdurende wisselwerking aan van beide krachten. Het symbool staat voor balans en harmonie, de balans tussen Yin & Yang. Alles is in een bepaalde mate Yin en/of Yang:

 

*Koud & warm

*Langzaam & snel

*Donker & licht

*Vrouwelijk & mannelijk

*Links & rechts

*Water & vuur 

 

De tegenstellingen kunnen niet zonder elkaar bestaan, ze vullen elkaar aan. De Yin & Yang elementen verwerk ik in de verschillende yogastijlen.  

 


Zwanger? *

Ben je zwanger en wil je een moment voor jezelf om helemaal te ontspannen? In de lessen met een * zal ik je helpen met Restorative Yin Yoga houdingen en geschikte houdingen om de wervelkolom sterk en flexibel te houden.

In samenwerking met "Zwanger-Fit" van Paula de Wit, Sport met Pitt.

 

Stuur een e-mail of bel als je vragen hebt