In Yin Yang Yoga houdingen bewegen we dynamisch en versterken we de spieren rondom de wervelkolom, maar ook het bekken, heup - en schoudergordel, armen en benen. Het versterken van de spieren, balans zoeken en grenzen ontdekken en respecteren. Ook krachtige passieve houdingen vallen onder de noemer Yang Yoga. Ons lichaam in balans brengen door de kwaliteiten van Yin en Yang in één les te combineren en te ervaren. 

 

Yin Yoga is gericht op het soepel maken van bindweefsel rondom de wervelkolom, bekken,  heup en schouder gordel (gewrichten). Meer flexibiliteit creëren door intense stretches.  Bindweefsel/Fascia in en om de spieren, gewrichten, banden en pezen verzachten.Yin houdingen waarin we 3 tot 5 minuten verblijven. Mindfulness een onderdeel van Yin Yoga. De tijd die we onszelf geven in de houding, de zwaartekracht toestaan, aandacht in het moment bij de mentale en fysieke sensaties om diepe ontspanning te kunnen ervaren.

Yin Yang Yoga is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde en andere oosterse invloeden. Ik verwerk in mijn lessen oa;

 

- Meridianenleeer   -  Tapping - Mindfulness  -  Acupressuur  -  Drukpuntmassage  - 

- Soundhealing  - Qigong  -  Fascial release  - Meridian nidra  -  Pranayama           

 

Laat mij je meenemen in de veelzijdigheid van Yin Yang Yoga!